Over Eduard - eduardbaas.com

Over Eduard

E Baas als onderzoeker

Ik ben Eduard Baas en ben gefascineerd door de relatie tussen gedrag en onbewuste aansturing. Al jong was ik nieuwsgierig naar het onbekende in een breed perspectief. Zowel het heelal (ik kon uren als jongetje achter het schuurtje in de tuin naar de sterren kijken) als mijn scriptie aan de Universiteit van Amsterdam over het onderwerp: “Onbewuste processen in organisaties” gaven invulling aan mijn nieuwsgierigheid.

Ik onderzoek als professioneel researcher bij het Centrum voor Belevingspsychologie (www.cvbp.nl) de relatie tussen gedrag en onbewuste aansturing. Ik probeer dit om te zetten in bruikbare toepassingen voor individu, team en/of organisaties. Resultaten van de diverse onderzoeken maak ik zo praktisch mogelijk en heb ik o.a. verwerkt in het psychometrisch instrument Analytical Competence Tool (ACT, 2010), in de managementfilosofie Human Being Management (HBM, 2013) en een nieuwe Burn-out filosofie (BO, 2017) waarbij telkens de onbewuste aansturing centraal staat.

Klik op de knop om naar de pagina’s ‘onderzoek’ te gaan en lees meer over de diverse onderzoeken.

Wil je daarnaast nog meer weten over onderzoek en instrumenten? Mail naar: eduardbaas@cvbp.nl

E Baas als schrijver

Ik heb als schrijver, en onderzoeker  één punt van beschouwen genomen van waaruit ik schrijf. Ik schrijf boeken over het onbewuste als beïnvloeder van ons gedrag, meer humaan dan populair, meer onderbouwd dan speculatief, meer zoekend dan beschrijvend. Feitelijk zeg ik daarmee “ik weet het niet helemaal zeker, maar op dit moment heeft niemand het nog kunnen weerleggen”. Wat ik wel weet is dat ik het met hart en ziel doe en voldoende onderbouwing heb gevonden voor dit stukje wetenschap in het blootleggen van het onbewuste. Het onbewuste is een boude veronderstelling in het krachtenveld van de empirische psychologische wetenschap van vandaag.  Het is meer een getuigenis, een fakkel die ik wil ontsteken met alle voorgangers en hun pogingen om dit voor het voetlicht te brengen. Daar gaan mijn boeken over: op welke wijze beïnvloed het persoonlijk onbewuste ons in het dagelijks handelen en beslissen.

De zoektocht zal niet eindigen. Het CvBp (Centrum voor Belevingspsychologie) is opgericht als grondlegger en drager van de belevingspsychologie. Het is een voorrecht om daar verder vorm aan te kunnen geven.

Klik op de knop om naar de pagina’s ‘schrijver’ te gaan.

Wil je meer weten over boeken en/of artikelen? Mail naar: eduardbaas@cvbp.nl

E Baas als spreker

Als spreker kan ik gepassioneerd spreken over een veelheid aan onderwerpen die allen gerelateerd zijn aan de wijze waarop mensen met elkaar om gaan in privé en/of organisaties. En dat is altijd de relatie tussen gedrag en onze (onbewuste) aansturing van dat gedrag. Ik doe dit in de vorm van lezingen, workshops, opleidingen, interactieve sessies of welke vorm ook maar nodig is om de belangrijke werk gerelateerde vragen van deze tijd over het voetlicht te brengen.

Wat ik terug hoor is dat de onderwerpen nieuw, verassend en eigenlijk gelijk toepasbaar zijn de volgende dag in hun werk en privé.

Klik op de knop om meer te lezen over mij als spreker en de mogelijkheid om mij te boeken.

Ben je benieuwd naar de mens achter de spreker? Mail naar: eduardbaas@CvBp.nl

foto Eduard Baas oprichter tcnc (the culture nature company)

TCNC

Naast zijn rol als onderzoeker, schrijver en spreker is Eduard Baas samen met Rudie Nijhof eigenaar van de CultureNatureCompany. The Culture Nature Company is een bureau met een gedurfde kijk op leiderschap. 

“Wij maken het onbewuste bewust en dagen uit echt te zijn, gedurfd te leven en regie te nemen.” 

De naam van ons bureau verhaalt over cultuur en natuur. In onze visie wordt cultuurverandering ondersteund door natuurverandering. Cultuur beschrijven we als het zichtbare gedrag van mensen in organisaties en Natuur als de onzichtbare onbewuste onderstroom die dit gedrag versterkt of verzwakt. Door aan de Cultuur de Natuur toe te voegen wordt leiderschapsontwikkeling en organisatiegroei duurzaam.